SORTIDA A BARCELONA


SORTIDA PER BARCELONA


Des de Veu Pròpia us volem convidar a assistir a la sortida per Barcelona, on visitarem diversos llocs del nucli antic de la ciutat que ens permetran conèixer part del seu passat, des de l'època romana, passant per la medieval i arribant fins a finals del segle XIX i els inicis del segle XX, període on es va desenvolupar el moviment artístic conegut com a Modernisme.


Dia: 26 d’abril
Lloc: Barcelona, Plaça Urquinaona
Hora: 10 del mati.
Preu: Gratuït

Ens agrairia comptar amb la vostra presència en aquesta activitat. Si és del vostre interès participar-hi ens hauríeu de confirmar la vostra assistència a l'adreça electrònica
Veupropiabages@gmail.com
. o per telèfon al: 628240731

Per anar des de Manresa ens posarem d’acord amb tots els inscrits per tal de baixar plegats.

PARLACATALA.ORG Un altra manera d'aprendre català

Des de Veu Pròpia us volem presentar una nova iniciativa a favor de l'aprenentatge del català, es una iniciativa de voluntariat lingüístic a traves de la xarxa.

PARLACATALÀ.ORG
Parelles lingüísitques virtuals. Foment de l'aprenentatge del català a persones nouvingudes o que viuen a l'estranger.
Parlacatala.org és una iniciativa basada en la web http://www.parlacatala.org/. És un punt de trobada virtual on es posen en contacte d'una banda, voluntaris (catalanoparlants habituals) i aprenents de català de qualsevol nivell. Els aprenents poden cercar voluntaris i contactar amb ells a través de missatges electrònics interns a la web, missatges de correu electrònic o parlar amb ells ja sigui amb eines de Veu sobre IP (VoIP en anglès) com ara Skype o Gtalk o per telèfon convencional. Els voluntaris i aprenents també poden optar per reunir-se presencialment si ho desitgen.

Els objectius generals de la iniciativa són:
· Ajudar a la integració de les persones nouvingudes fent que el català sigui la llengua vehicular de l'ensenyament i de comunicació comuna a tothom que visqui a Catalunya.
· Complementar les classes presencials de català (no remplaçar-les). Més que ensenyar gramàtica o sintàxi, pretén acostumar a l'aprenent a escoltar, llegir i parlar la llengua. En aquest aspecte, la iniciativa s'assimila a la de 'Voluntaris per la Llengua' però en format virtual, no presencial.
· Que la societat catalana accepti i integri al nouvingut, oferint una plataforma de comunicació entre les dues comunitats.
· Permetre que catalans d'arreu del món, els seus descendents o familiars puguin aprendre i practicar la llengua.
· Permetre que persones que viuen fora dels Països Catalans puguin aprendre el català des del seu país i casa seva. En aquest sentit pot ser útil a persones que ténen planejat venir a viure a Catalunya, ja sigui per treballar com per estudiar.

UN GRAN LLIBRE, i molt necessari


Nosaltres els catalans, de Víctor Alexandre:
Aquest Sant Jordi podreu gaudir d'un nou llibre, un llibre que parlà de nou vinguts que han esdevingut catalans, un llibre en el qual Veu Pròpia ens sentim plenament identificats perquè cada un dels 20 entrevistats podríem ser perfectament qualsevol soci de Veu Pròpia. Aquest era un llibre molt necessari, cal trencar tòpics i estereotips i segur que aquesta nova aportació de Víctor Alexandre serà de gran ajuda.

Víctor Alexandre conversa amb vint nous catalans dels cinc continents: Patrícia Gabancho, Najat El Hachmi, Sam Abrams, Matthew Tree, Asha Miró i Txiki Begiristain, entre d'altres.
Procedents dels cinc continents, els vint personatges d'aquest llibre ens demostren que no cal néixer en un país per estimar-lo. Cap d'ells no ha nascut als Països Catalans i, això no obstant, sense renunciar als seus orígens, tots vint hi han fet arrels, ja sigui al Principat, a la Catalunya del Nord, al País Valencià o a les Illes. El cas del senegalès Mbaye Gaye, per exemple, agredit per la policia per mantenir-se ferm parlant català, és corprenedor. A través de l'amor amb què parlen de la seva terra materna i del coneixement que tenen de la nostra, tots ells ens fan comprendre que la limitació no és mai geogràfica, sinó mental. Les pàgines d'aquest llibre parlen del dret a viure a qualsevol lloc del planeta i del deure de respectar la llengua i la cultura de la societat d'acollida.