Conferència xenofòbia i el racisme a Catalunya



Us convidem a la conferència de TOTS FEM BAGES sobre “La situació actual de la xenofòbia i el racisme a Catalunya” a càrrec de : Xavier Rius, autor del llibre “La xenofòbia a Catalunya”. L’acte tindrà lloc al  entre Cultural del Casino de Manresa el proper dia 3 de maig a les 20 hores.
En el decurs de l’acte es presentarà la DECLARACIÓ DE PRINCIPIS de Tots fem Bages.
L’acte finalitzarà amb una petita actuació musical.

.

Sortida de Primavera - activitat conjunta


6 DE MAIG: LES BALMES DE LA VALL DEL LLOBREGAT



Sortida de tot el dia per anar a recórrer la vall del Llobregat entre les Marcetes i Sant Benet de Bages. Descobrirem cinc balmes amagades, fantàstics miradors i podrem observar una població important de freixe de flor (Fraxinus ornus), un arbre de florida primaveral espectacular que al Bages és poc freqüent.
El recorregut son uns 16km, però si son masses per tu (o si no disposeu de la tarda...) podeu fer la tornada amb l’autobús. Seguirem la vall del llobregat, però en general no anirem pels camins més habituals perquè l'objectiu de la sortida es naturalista i es tracta d'anar fent petites descobertes, l'objectiu principal d'aquesta sortida és aprendre coses de la natura que ens envolta i caminar es el mitjà per assolir aquest objectiu, val a dir que comptarem amb experts que ens aniran fent les explicacions pertinents, aixì que quedi molt clar que el ritme de la sortida serà força lent.

Si no teniu transport per arribar a l’església de la Salut, o sou de fora i veniu en tren ens ho feu saber per tal de quedar per anar plegats fins al santuari de la salut.
La sortida es gratuïta, però heu de fer la inscripció (a traves de Veu Pròpia o directament a l’anella verda) per tal de saber els que serem i en cas que sigui necessari solucionar el tema del transport.
Aquesta activitat es organitzada per Aules de Cultura i Comissió Anella Verda de Manresa, amb el suport de Veu Pròpia i la Delegació del Bages de la Institució Catalana d’Història Natural.

Dia: 06 de maig – diumenge
Sortida: 9h Església de la Salut, Viladordis. Hora prevista de tornada: 18h.
Inscripcions:
veupropiabages@gmail.com
Activitat gratuïta.
Cal portar: calçat adequat, menjar (esmorzar i dinar) i beure.

Veurem balmes amagades, miradors i un arbre poc comú el Bages, el Freixe de flor. Ens acompanyaràs?




.

Excursió al Castanyer Gros d'en Cuc (Monseny)



El diumenge 15 d'abril farem una excursió al Castanyer Gros d'en Cuc, al  Montseny.

Baixarem en cotxe fins a Cànoves i des d’allà agafarem una pista en direcció al Pantà de Vallforners on deixarem els vehicles. Caminarem després fins arribar al Castanyer Gros d’en Cuc, un vell arbre de 500 anys, el més gran de Catalunya, amb 4 metres de diàmetre que fins i tot va albergar habitatges ocasionals en el seu interior.  Com t'imagines un arbre on endins hi cabia una llar de foc, un jaç i una taula? Com que el seu interior és buit s'hi pot accedir perfectament. Els més menuts (i els no tan menuts) disfrutaran podent entrar dins l'excepcional arbre!



INSCRIPCIONS I PREUS DE L’ACTIVITAT:

Cal fer un ingrés de 7 euros si ets soci o bé de 9 euros si no ho ets al compte de Catalunya Caixa núm:
2013 0225 64 0201045503 (aquest preu és en concepte de despeses de combustible dels cotxes que ens portaran fins el parc natural)

Després cal enviar un correu a veuprobiabages@gmail.com indicant nom i cognoms, persones que venen i si es disposa de cotxe propi o no. 

MOLT IMPORTANT:

Quedarem diumenge 15 d’abril a les 7:30 a la Plaça Catalunya (Manresa). Es prega puntualitat.

Cal portar l’esmorzar, el dinar i la beguda, a més de roba i calçat adequat per caminar. També és aconsellable portar protecció solar i un impermeable (si el temps amenaça a pluja).

La inscripció no serà vàlida fins fer-se efectiu el pagament. Les places són limitades.