APRENEM, UNA NOVA FORMA D'APENDRE CATALÀ

Des de Veu pròpia us volem presentar un nou model d’aprenentatge del català i també d’altres llengües, els tallers “APRENEM”. Només afegir que si algú vol participar d’aquets tallers es pot posar en contacte amb nosaltres o directament amb “APRENEM” a través de la seva web.

Els tallers Aprenem, una manifestació del tarannà català
En els tallers Aprenem ens centrem en aprendre a parlar, aprenem llegint i parlant, deixem de banda la gramàtica, i això ens fa fàcil l'aprenentatge. Ens fonamentem en els recursos naturals que ens permeteren l'aprenentatge de la llengua materna.Aprenem som agrupacions de persones que aprenem la llengua que volem i ensenyem la que sabem, el nostre objectiu és afavorir l'ús social del català al temps que aprenem altres llengües; a més a més , en els tallers Aprenem, aprenent i ensenyant, reforcem la cohesió i la integració socials.
Aprenem funcionem amb un pressupost de 0 euros:
- Els qui participem ho fem des de l'esperit del voluntariat i l'intercanvi lingüístic: qui aprèn català ens ensenya anglès, qui aprèn anglès ens ensenya català, ...- Els espais on fem els tallers Aprenem són públics i cedits pels ajuntaments: centres cívics, biblioteques, ...- Comptem amb una bona selecció de materials gratuïts per a l'aprenentatge de llengües al bloc.
- I aprendre llengües als tallers Aprenem és gratuït.

Els tallers Aprenem:
- Ens proporcionen un entorn protegit on aprenem a parlar.
- Fan possible que persones amb llengües i cultures diverses aprenguem junts i descobrim que tenim moltes coses en comú.
- Promouen la participació ciutadana, el donar i rebre, qui ensenya català, aprèn anglès, ...
- Mostren els nous catalans com reals aportadors de riquesa, ells ens ensenyen anglès, francès, italià, xinès, amazic, mandinga, ...
- Afavoreixen la relació entre els nous i els vells catalans, la integració i la cohesió socials; ens fan més fàcil conèixer el funcionament de la societat catalana i la participació ciutadana.
- Esvaeixen la por al desconegut, ens permeten conèixer l'altre de primera mà.

Una darrera consideració, els que parlem en català, l'hem de parlar en tot moment i circumstància, així en promourem l'ús i afavorirem l'aprenentatge dels nous parlants; Mathew Tree diu que la dificultat més gran amb que s'ha trobat per parlar en català ha estat que l'interlocutor, en escoltar el seu català amb accent anglès, es passava al castellà.

Aprenem és una manifestació més del tarannà català; Catalunya sempre ha estat una terra d'acollida.

Tria quina llengua vols aprendre o millorar!Tria quina llengua ens vols ensenyar!Apunta-t'hi!Participa-hi!
Hi ha molts tallers en marxa, tria on vols aprendre i ensenyar a http://www.aprenem.bloc.cat/