SORTIDA "RONDA DE MANRESA"

CAMI DE RONDA DE MANRESA, EL LLOBREGAT I EL CARDENER

En questa sortida coneixerem l'entorn natural de la part sud de la ciutat de Manresa, una zona que es recorreguda pels rius Llobregat i Cardener.

En aquesta ocasió i per tal de no allargar-nos més del compte no farem parades explicatives, tant sols pararem dos cops, un cop per esmorzar i una parada sorpresa al final a la Font de Sant Pau. La distància a recórrer son 12 km un recorregut que es fa en dues hores i mitja però com que nosaltres ens ho prenem amb molta calma pensem fer-ho en unes 4 hores. El recorregut es fàcil de fer i es apte per a qualsevol edat i excepte un tram es tot de baixada ja que partim de la part més alta de la ciutat per acabar a la part més baixa.

Sortirem de Bufalvent una zona de la ciutat ocupada avui dia per centres comercials i un polígon però ràpidament els deixarem enrere tot baixant per l'antic camí Ral que ens portara al Pont de Vilomara, abans però passarem pel Pont Foradat, un immens pont de pedra natural que segur impressionara a aquells que no ho han vist mai, els que teniu vertigen o nens no patiu, no es imprescindible passar-hi per sobre. Després Arribant al pont de Vilomara podrem veure un fantàstic pont Gòtic que separa els municipis del Pont i de Manresa.










Deixant enrere el Llobregat enfilarem direcció al Cardener tot passant per una zona de conreus de seca i construccions de Pedra seca, per arribar al riu Cardener on podrem contemplar una nova panoràmica de l'entrada a Manresa. Tot resseguint el riu Cardener arribarem al Barri de Sant Pau on podrem gaudir del nou itinerari que esta fent l'ajuntament per gaudir del bosc de ribera d'aquest tram de riu i tot seguit arribarem a la font de Sant Pau, un espai a l'hora tant bonic i agradable com desconegut pels Manresans i que es a tocar a la ciutat de Manresa, aquí a la font la sorpresa que no es res més que un petit vermut (Veu Pròpia convida) i quan tinguem la panxa plena nomes ens quedara arribar al Pont Vell (10 minuts) on acabarà la nostra sortida.

Segurament alguns vindreu amb tren, el primer tren (RENFE) arriba a Manresa a les 9 del mati. No hi ha problema us vindrem a recollir en cotxe, per marxar no patiu el final de la sortida es al costat de la RENFE. Als Manresans els recomanem arribar al punt de sortida a peu o en transport públic i si ho feu en cotxe tingueu en compte que acabem al pont vell i l'haureu d'anar a recollir.







CAL PORTAR:

Una motxilla petita
Esmorzar
Aigua
samarreta de màniga curta i gorra per quan piqui el sol
Calçat adequat per caminar.

CONVOCATÒRIA:
Dia: Diumenge 10 de maig
Hora inici: A les 9 del mati.
Durada: 4 hores
Lloc de sortida: Entrada principal de l'aparcamemt del Carrefour
final de la sortida: Pont Vell
Preu: Gratuït




INSCRIPCIÓ:
Tot i que la sortida es gratuïta es indispensable fer la inscripció. Feu-nos arribar les dades que teniu més avall a: sortidesveupropia@gmail.com

Nom i cognoms:
Localitat on residiu:
Número d'acompanyants:
Si arribeu amb RENFE cal que ens ho feu saber:


Qualsevol dubte podeu trucar al: 638172990

.