Visita a Montserrat i pujada a Sant Jeroni


És bastant probable que ja hagis estat alguna vegada en Montserrat, però nosaltres proposem anar una mica més enllà de la típica visita al museu i al monastir.Volem arribar el cim més alt de la montanya, Sant Jeroni!Allà a dalt trobarem una rosa dels vents , d'aquesta manera poderem orientar-nos i identificar tot el que veiem a l'horitzó.Des del cim tindrem una visió de 360 graus de tota Catalunya!Hi ha els que asseguren que de d'allà podem fins i tot, si no hi ha núvols, arribar a veure Mallorca. Hmmmmm....Això nosaltres no podem assegurar... Però del que si podem estar bé segurs és que aquesta no serà la típica visita turística a Montserrat.
Bé, la pujada a Sant Jeroni té una certa dificultat. Son 1236 metres pujant... esglaons!Es calculen aproximadament 1h20min.de pujada. Però si no et ve de gust fer tant esforç o si prefereixes pujar al cim d'una forma més fàcil, pots pujar amb el funicular.Tenim pensat fer dos grups, el grup dels que s'animen a pujar caminant i el grup dels que prefereixen arribar a dalt "frescs com a un enciam", però tot i que amb el funicular s'estalvia la part més pesada de la pujada, encara restarà una bona i bonica caminada.
Sortirem de la Plaça Catalunya de Manresa, en cotxe particular, a les 8 del matí.
Si vens des de Barcelona pots beneficiar-te del TransMontserrat. És una mena de "pack estalvi" que ofereix els Ferrocarriles de la Generalitat ( FGC ). Té un cost de 23,10€ i inclou tren+metro+cremallera+funicular+espai audiovisual.El primer tren surt a les 8:36h des de Plaça Espanya. Per més informació entra en http://www.fgc.es/cat/bitllets_oci_turisme.asp Si vens de qualsevol altra localitat ens ho fas saber i ja quedarem.
Per a aquesta activitat has de portar l'esmorzar,el dinar, aigua, gorra, sabates per caminar i si tens la pell molt sensible,no estaria gens malament que portessis també protecció solar.
La sortida s'acabara desprès del dinar, però els que vulguin podran allargar l'estada tot el dia així gaudir una estona més de Montserrat.
El cost de l'activitat depèn d'on vius i dels mitjans de transport que decideixis fer servir. Els de Manresa haurem de pagar entre tots els que vagin en el mateix cotxe la tarifa de l'aparcament d'aquest, i en el cas de decidir pujar en funicular, s'haurà de pagar individualment el seu preu. Els de Barcelona hauràn de pagar el cost del seu viatge.
Has de confirmar la teva assistència preferentment enviant un correu a veupropiabages@gmail.com indicant d'on sortiràs i els mitjans de transport que faràs servir , o trucant al 938724930.
La sortida serà el dia 09 de maig, diumenge.
Anima't a venir! Pensa que Montserrat és una font inegotable de bellesa natural per a gaudir.